“Η Θεωρία των Πάντων”

Tηλέφωνο Επικοινωνίας    +30.6908270341  Εmail     info@annadimou.com

“Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ”

Στη βιογραφική αυτή ταινία ξεδιπλώνεται η υπέροχη ιστορία ενός από τα σπουδαιότερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Στίβεν Χόκινγκ. Η ευφυΐα του Στίβεν, η παραλυτική ασθένειά του και η σχέση του φυσικού με τη σύζυγό του,Τζέιν Γουάιλντ βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου .

Βασικές αξίες της ζωής των πρωταγωνιστών , η ελπίδα και η αγάπη. Αξίες που αποδεικνύεται ότι δεν αποτελούν μια ‘ουτοπία’ των ρομαντικών ανθρώπων αλλά γι’ αυτους τους δύο χαρισματικούς ανθρώπους είναι η μόνη πραγματικότητα, ο μοναδικός δύσβατος, αλλά αληθινός δρόμος που έχουν να επιλέξουν.

Η προσφορά ,η δοτικότητα , η άνευ όρων αγάπη ως μέγιστες αξίες της ζωής, αποτελούν ένα αισιόδοξο και διδακτικό μήνυμα της ταινίας για τις δύσκολες εποχες που διανύουμε, λόγω του ευρέως ατομικιστικού τρόπου σκέψης.

Η εξίσωση της «Θεωρίας των Πάντων» θα μπορούσε να επιλυθεί απλά και μόνο, παρατηρώντας σε βάθος την ζωή αυτών των δύο ευφυών και έντονα χαρισματικών ανθρώπων. Η αγάπη τους φαίνεται να είναι η πανίσχυρη δύναμη , η βασική πηγή ενέργειας της ανθρώπινης φύσης που είναι πεπερασμένη στον χρόνο και τον χώρο.

Γιατί:

«Δε θα έπρεπε να υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη προσπάθεια, όσο άσχημη κι αν φαίνεται η ζωη. Όσο υπάρχει ζωή , υπάρχει ελπίδα».

~ Α. Δήμου

©Copyright 2015 Ψυχοσύνθεση-Άννα Δήμου  | All Rights Reserved

ChatClick here to chat!+
Skip to toolbar